Prečo majú mrchy vždy tých najlepších chlapov?

21.01.2010 12:45

 



Všetci poznáme príbeh z amerických pubertálnych filmov, kde patrí najkrajšia a zároveň najafektovanejšia roztlieskavačka tomu najlepšiemu chlapcovi celej strednej školy - väčšinou to býva kapitán futbalového tímu. A ako definovať tlieskajúcu krásku s veľkou dávkou arogancie? Jednoznačne je to mrcha.

Koniec príbehu sa nám zväčša snaží ponúknuť dojem spravodlivého sveta, keď aj nenápadná, ale zato inteligentná školáčka dokáže získať chlapca svojich snov. Čo to má ale spoločné s realitou? Skutočnosť je taká, že sa v živote určite aspoň raz stretnete s nejedným párom, pri ktorom si položíte otázku: „Čo do pekla robí taký dokonalý muž s osobou, ktorá chrlí oheň a hádže smrteľne jedovaté pohľady?“

Čo robí mrchy mrchami?
Mrchy spoznáte v podstate na prvý pohľad. Zväčša bývajú príťažlivé a sexi, idú po ulici tak, akoby im celá patrila, na druhých sa pozerajú zo závratnej výšky a pokiaľ do vás omylom strčia, nemali by ste očakávať ich ospravedlnenie. Nemýľte si ich však s obyčajnými fiflenami - tie sú totiž neškodné. Mrchy sú zväčša veľmi inteligentné, majú všeobecný prehľad a často sa vyznajú dokonca aj v športe. Má to ale jednoduchý dôvod - potrebujú mužov zaujať nielen svojím vzhľadom, ale aj zábavnou a pútavou konverzáciou.

Manipulácia, ktorá potom často nastáva, si vyžaduje naozaj veľkú dávku premyslenosti a taktu, aby to ich obeť vôbec nezbadala. V telefóne mrchy nájdete väčšinou mužské kontakty, pretože takéto ženy neznesú nablízku rovnaké pohlavie, ktoré by ich mohlo ohroziť. Mrchy sa dokonca neznesú ani medzi sebou. V jej okolí nájdete osoby ženského pohlavia iba v tom prípade, ak je dotyčná zosobnením nedokonalosti, čo napokon len zvýrazní mrchinu dokonalosť.

Mrcha má diametrálne odlišné správanie k mužom, ktorí jej majú čo ponúknuť, než k ženám, ktoré sú jej na obtiaž. Pred opačným pohlavím sú však vynikajúce herečky, a preto sa na pohľad kamaráti so všetkými ženami v miestnosti. Ak sa však dostanete do sporu so ženou označovanou na „m“, pripravte sa na boj o život. Mrcha spriada svoje plány maximálne premyslene nad bojovým nákresom, kde špekuluje akú intrigu a poníženie by vám mohla spôsobiť. Práve táto činnosť sa označuje za hlavné hobby takýchto žien.

Iste poznáte mrchy-sekery. Takáto žena nemusí byť ani pekná, ani múdra, stačí ak uloví muža, ktorý si nevie zaviazať šnúrky na topánkach a má to vyhraté. Už sa bez nej nepohne ani na záchod. Dokonca aj takéto ženy vysielajú všade správu, že ak ich nebudete milovať, budú vás nenávidieť. A to je, obrazne povedané, „spoločenská samovražda“.

Prečo im muži nevedia odolať?
Čo normálne ženy na mrchách najviac vytáča, je fakt, že muži sú nimi doslova očarení. Nemajú ani potuchy, že takýto druh žien existuje, nevšimnú si, že sa stali obeťou manipulácie a ak aj áno, nesmierne sa im to páči. Zábavu s mrchou prežívajú so všetkým, čo k tomu patrí, pričom nemusia riešiť nijaké zložité vzťahy a rozoberať donekonečna tie isté veci.

Muži však mrchy nikdy nelovia - to ony získavajú mužov. Robia to však dokonale tak, aby si muž myslel, že to on je na love. Dávajú mu pocit dôležitosti, masírujú mu ego takým spôsobom, ako to obyčajná žena nikdy nedokáže. Napriek tomu, že mrcha ťahá za nitky, dáva mužovi pocit, že práve on je ten, ktorý vedie. Muž tiež spozná mrchu na prvý pohľad, no neuvedomí si, že je to mrcha.

Ak vstúpi do miestnosti, všetci musia vedieť, že prišla. Vtedy sa mužom spustí poplašný sexuálny signál a ženám zasa ten varovný. Pre muža je mrcha korisť, ktorú musí dostať, aby mu ostatní muži mohli závidieť. Mrchy-sekery zasa fungujú na princípe tradície. Hneď ako jedna nájde muža, ktorý bol zvyknutý na komandovanie od mamičky, mrcha ju vďačne zastúpi a tak si ho pripúta na celý život. Neľutujte ho - je naozaj šťastný a spokojný, že našiel niekoho, kto sa maminej úlohy radostne zhostil.

Je tu ale ešte jedna maličkosť, ktorú by muž nikdy nenazval maličkosťou - mrchy sú skvelé v posteli. Sex s mrchou je ako dobrodružstvo, ktoré túži prežiť každý chlap. Je jej jedno kedy, kde, ako a hlavne ako často. Práve to je dôvod, prečo si mrcha dokáže muža tak silno pripútať. Je to jednoducho v sexe. 

Ako na ne?
Pri mrchách a ich vzťahoch k mužom platí jedno pravidlo- nie sú dlhodobé. Sex je síce fajn, aj zábava je fajn, ale rovnako ako muž, aj mrcha sa časom začne nudiť. Preto presedlá na ďalšiu obeť. Mužov tieto vzťahy napĺňajú len krátkodobo. Predsa len, aj drsní muži občas potrebujú dávku lásky a nehy - nekonečný sex nie je to jediné, čo od vzťahu očakávajú.

 

 

Ak máte vo svojom okolí mrchu pripútanú k mužovi, ktorý je vám blízky, pamätajte si, že akékoľvek vysvetľovanie je úplne zbytočné. Muž vám aj tak nikdy neuverí, že mu mrcha klamala a že ním manipuluje. Najlepšou zbraňou ako poraziť mrchy v už dlhotrvajúcom boji je ich vlastnými zbraňami. Ich sila tkvie hlavne v dokonalom sebavedomí. Práve to by mohlo byť inšpiráciou pre niektoré utrápené ženy, večne sa sťažujúce na svoj zovňajšok a smolu.

Mrcha vie presne, čo chce a za tým aj ide - buďte si aj vy strojcom vlastného šťastia. Ak zodvihnete vašu príliš skromnú hlavu, zistíte, že svet patrí rovnako aj vám. Prestaňte riešiť veci, ktoré neovplyvníte a zaoberajte sa radšej niečím produktívnym. Neberte sa tak veľmi vážne a bude s vami oveľa väčšia zábava. Skúste tiež niekoľko experimentov v posteli a zažeňte tak nudu, ktorá môže v každom vzťahu časom prísť. Buďte odvážna, okúzľujúca a príťažlivá, veď keď to dokáže mrcha, zvládnete to určite aj vy.

Rozšírte si vedomosti, skúste tiež športovať a uvidíte, že je to fajn. Nerobte to však len kvôli mužom, robte to pre seba. Malé varovanie: nesnažte sa byť úplne ako mrcha, pretože sa ňou nakoniec stanete. Zoberte si z nej len to, čo je hodné obdivu, v ostatných prípadoch ostaňte sama sebou. Sledujte zmenu v správaní mužov vo vzťahu k vám a hneď sa budete cítiť lepšie. Nespoliehajte sa na šťastný koniec z amerického filmu. Ak ho chcete, musíte si ho samy vytvoriť. Je čas ukázať mužom, že nielen mrchy vedia byť také úžasné.

Malý príklad z Hollywoodu
Na záver len učebnicový príklad ženy druhu mrcha a jej obete. Všetci poznáme prípad rozpadnutého manželstva Jennifer Aniston a Brada Pitta. Čo sa vlastne stalo, je jasné - prišla najočarujúcejšia mrcha tejto doby - krásna Angelina Jolie. Namiesto toho, aby Jennifer konečne prestala riešiť svoju postavu, vlasy a krutý osud, len donedávna sme počúvali správy o jej nekonečnom plači za Bradom. Teraz sa však konečne postavila na nohy - kašle na mužov, bude mať dieťa aj bez nich. A čo svet nechcel, manipulatívna Angelina už prestáva Brada baviť a ten vraj zasa vyvoláva svojej minulej manželke. Kto vie ako boj s mrchou tento krát dopadne...

Autor: Baška