Zahýbanie sa jednoducho nevypláca!

23.01.2014 17:12

Všade sa píše o tom, prečo jeden z partnerov zahýba tomu druhému, no o tom, kto je na tom horšie, sa hovorí málokedy. Ak si myslíte, že je to podvádzaná osoba, ste na omyle. S týmto totiž musí dennodenne žiť neverník!

 

1. Výčitky svedomia

Nech už je dôvod nevery akýkoľvek, aj toho najväčšieho frajera sa na ďalší deň zmocnia výčitky svedomia. Prvý deň sú najsilnejšie, potom postupne zoslabia a vo výnimočných a emočne napätých situáciách opäť vystrelia na nevydržanie vo vlastnom tele.

2. Pretvárka

Žiť dennodenne s tým, že sa musíte pretvarovať a kontrolovať je istý druh stresu, ktorý si dobrovoľne vytvárate. Nikdy nemáte istotu, či sa váš partner/partnerka s milenkou alebo milencom nestretne náhodne a nedozvie sa to. Táto „náhoda“ sa v mnohých prípadoch naozaj preukázala, a to častejšie, ako si v skutočnosti myslíme.

3. Neistota a (ne)poznanie skutočnej pravdy

Nebudeme klamať, keď povieme, že k nevere veľakrát dochádza práve v podguráženom stave. Pocit, že si z danej noci príliš toho nepamätáte, vám vôbec nehrá do karát. Ste v nevýhode a zostáva vám len sa podriadiť a žiť v napätí.

4. Strach z prevalenia nevery

Ľudia jednorázovo alebo mnohonásobne podvádzajú svoje polovičky, ktoré v skutočnosti opustiť nechcú. Ich city a náklonnosť sú rovnako silné, no o to väčšie peklo sa odohráva v tele a mysli neverníka. V hre je totiž všetko a priznanie sa, znamená jeden veľký risk.

5. Ignorácia dobrých vlastností partnera v dôsledku upokojenia vlastného „ega“

Človek urobí čokoľvek pre to, aby sa sám sebe neznechutil. V dôsledku upokojenia svojho vnútorného ja hľadá na partnerovi len tie negatívne vlastnosti a kladné prehliada. Tento spôsob ospravedlnenia svojho zlyhania je však viac než primitívny.

6. Dilema, či to isté nerobí aj jeho partner/partnerka

Neverníci si v istom štádiu začnú sami od seba uvedomovať, ako by sa oni cítili v úlohe podvádzaného. Vyvolá to v nich také myšlienky a paranoje, že začnú byť žiarliví a ustráchaní, aby neprišli o svoju drahú polovičku.

7. Vznik nespavosti alebo žalúdočných problémov

Ak trvá zatĺkanie nevery dlho vyvoláva to v človeku dlhodobý stres. Ako vieme, so stresom sa spája najviac chorôb. Nespavosť alebo žalúdočné problémy môžu byť spojené práve s týmto nepokojom, ktorý človek prežíva deň čo deň.

8. Strata sebavedomia

Dlhodobé utápanie sa vo výčitkách alebo neistote poznačí aj to najväčšie sebavedomie a ego. Spájanie nevery s hrdinstvom je len v kruhoch slabých a obmedzených ľudí. V skutočnosti je to zlyhanie.

9. Zlý vzor pre svoje deti

Ak patríte medzi tých, ktorí majú deti a spoločne ich s partnerom vychovávate, prevalenie nevery vám vôbec nehrá do karát. Môžete si byť istí, že na začiatku budete pre svoje deti zlým vzorom a stratíte ich dôveru. Pokiaľ ide o rozpad manželstva, nenávisť voči neverníkovi môže zo strany detí trvať aj dlhé roky.

10. Čierny Peter

Či už sa nevera prevalí a dôjde k odpusteniu alebo rozchodu, faktom zostáva, že Čierny Peter je na strane neverníka. Potiahne sa to s ním navždy a ak tento dotyčný nemal ešte rodinu, môže byť len rád. V opačnom prípade má tých sklamaní na krku viac než dosť.
 


Zdroj: Mon