Zabráňte, aby zničil aj ten váš

23.01.2014 17:20

Nie je to nevera ani alkohol, napriek tomu rozvracia vzťahy jeden za druhým. Čo myslíte, kto alebo čo má takú moc? Je to veľmi jednoduché, sú to priatelia a ich „cenné rady.“

 

Každý z nás má vo svojom okolí priateľov. Bez nich si nevieme predstaviť život. Ak sa stretneme v živote s problémami, väčšinou vedie prvá cesta k dobrej kamarátke alebo kamarátovi. Robia nám bútľavé vŕby a poskytujú „cenné rady“. Žiaľ, práve slová od priateľov si berieme k srdcu viac, akoby sme mali a nasledujúce kroky robíme podľa nich.

Nikto do vášho vzťahu nevidí

Vzťah dvoch ľudí sa dá opísať ale pocitovú úroveň a lásku zažívajú len jeho účastníci. Láska dokáže veľa vecí odpustiť a prijať, aj keď nie sú pozitívne. Všetky odtiene vzťahu teda nemá šancu poznať nikto, okrem jeho účastníkov. Láska je dodnes neidentifikovaná, nikto nevie kde sa berie a od čoho závisí. Takže sú veci, ktoré nemá šancu zhodnotiť nikto z okolia. Dokonca ani rodičia alebo príbuzní, ktorí vás veľmi dobre poznajú.

Odreagujte sa, získajte nadhľad ale nenechajte sa manipulovať

Priatelia sú v ťažkých situáciách skutočne nenahraditeľní. Je veľmi dobré, ak vás dokážu odreagovať a získate nadhľad. Nemali by ste však podliehať ich radám. Za prvé, nemusia mať dostatok skúseností. Za druhé, nie sú nezaujatí a za tretie, nemajú dostatok informácii. Každý človek má svoje životné skúsenosti a nemusí sa na vec pozerať objektívne. Napríklad, ak mal niekto lakomého partnera, okamžite je zaujatý voči akýmkoľvek náznakom šetrnosti. Ak niekoho partner podvádzal, vidí v každom telefonáte milenku. Využite ich spoločnosť na získanie odstupu od problému a nadhľadu. Samozrejme vaše vzájomné rozhovory vás môžu obohatiť a posunúť ale nepodliehajte. Nenechajte sa nimi ovládať a manipulovať. Ak potrebujete skutočne zaručené rady, najlepšie je obrátiť sa na odborníka – psychológa. U neho máte istotu nezaujatosti a odbornosti.
 

 


Zdroj: jes