Tajomstva mužskej sexuality - (ne)pekné pravdy, ktoré by ste mali poznať

23.01.2010 20:21

 

22.01.2010 18:20

Mnohé ženy mužov nechápu. Nerozumejú ich citovým či intelektuálnym pochodom. Najčastejšie skúmanou v ženskej duši je však otázka mužskej sexuality.

Reklama

Drazba

Čo by ste teda mali vedieť a pochopiť? Nasledujúce "pravdy" vám prezradia o mužoch možno aj to, čo ste ešte nevedeli...

Muži nedokážu odolať zvádzaniu
Pre valnú väčšinu pánov nie je nič viac sexi ako keď ich partnerka prekvapí svojím zvodnými gestami či dokonca malým vystúpením. Môže ísť o striptíz, hru, pri ktorej sa prezlečie do sexi kostýmu - sexuálne napätie vytvorené v týchto momentoch mužov skrátka paralyzuje. Mnoho žien sa nikdy neodhodlá k takejto sexuálnej hre, dôvodom je najčastejšie hanblivosť či nespokojnosť s vlastným telom. Mali by si však uvedomiť jedno. Muž podlieha atmosfére omnoho viac než pozorovaniu detailov. V čase, keď sa jeho partnerka zvodne vyzlieka alebo tancuje polonahá pred ním v obývačke, nemyslí na to, či má pár centimetrov v bokoch navyše.

Muži nedokážu nepozerať sa na iné ženy
V tomto sa naozaj muži kontrolovať nedokážu. Je to podobný princíp ako keď žena prechádza okolo výkladu s topánkami a neodolá aspoň si ich letmo prezrieť. Vedci sa zhodujú, že ide o súčasť antropologického vývinu. Aj v prípade goríl pozorovali, že hoci sa samec spáril so samicou a vytvoril takzvané "gorilie manželstvo", keď okolo neho prechádza iná samica, neváha sa za ňou obzrieť.

Väčšina mužov sú v duši malé deti
V hĺbke duše všetci páni zostali čiastočne malými chlapcami. Mnohí neustále nosia športové šiltovky, ale najmä stále majú tendenciu do niečoho kopať, niečo niekam hádzať alebo napríklad aj po domácky majstrovať. Správať sa detsky je pre mužov zároveň často spôsob ako čeliť tlaku okolia a každodenného života, uniknúť pred stresovými situáciami.

Muži sú nadržaní a myslia na sex
Hovorí sa, že muž myslí na sex 24 hodín denne. A väčšina pánov tvorstva toto tvrdenie nijako nevyvracia. Samozrejme, nemusí to znamenať, že všetci muži sú zároveň aj promiskuitní - mnohým stačí sexuálne chúťky uspokojovať prostredníctvom predstáv, pozerania erotických časopisov alebo filmov. Pomáha im aj masturbácia. Ženy by sa mali zmieriť s tým, že mužské sexuálne predstavy sú pestrejšie a bohatšie "obsadené". Dokážu sa vzrušiť pri pomyslení na rozličné ženy, či už ide o porno-herečky vo filme alebo kolegyňu v konzervatívnom kostýme - samozrejme, zle začína byť, ak od predstáv zájdu ďalej...

Muži túžia po ženskom obdive a zbožňovaní
Aj tí najpríjemnejší, chápaví a zo srdca dobrí partneri nepohrdnú slovami chvály. Mužské ego je mimoriadne citlivá záležitosť. Chváliť, hrdiť sa, ukazovať oddanosť a nadšenie z toho, že práve vy ste jeho partnerkou - to je to, čo mužom lichotí. Nehovoriac o tom, aký duševný orgazmus zažívajú, ak im dáte pocitíť, že ho považujete za múdrejšieho a šikovnejšieho ako ste sama.

Muži zbožňujú orálny sex
Prieskumy hovoria jasne. Pri otázke na mužov, po čom túžia v posteli najviac, osemdesiat percent odpovedalo: Viac orálneho sexu. Dôvod je jasný. Nemusia riešiť, či niečo robia správne. Veď vlastne nič nerobia. Užívajú si a môžu byť leniví. Nechajú sa uspokojiť a najradšej to majú až do samého konca. Z prieskumov tiež vyplynulo, že muži najviac túžia po orálnom sexe

ráno. Ich ideálna predstava je, že podriemkávajú a partnerka ich orálne uspokojí.
 
Muži milujú svoj penis
Myšlienka, že penis je mužov najlepší kamarát nie je vôbec nadsadená. Vymýšľajú si pre svojich "pindíkov" mená. Neustále sa ich dotýkajú a veľmi často prezerajú v zrkadle. Azda niet muža, ktorý by si nikdy svoje penis nezmeral v erektovanom stave. Muži celkovo veľmi často riešia veľkosť svojho mužstva. Dokonca aj pri stálej partnerke, s ktorou mohli fungovať bez problémov pár rokov, sa pri náznakoch prvej kríze objavia prvé myšlienky mieriace k funkčnosti ich penisu.

Text: lp, pre oŽene.sk