Pannou až do... kedy?

23.01.2010 20:12

 

29.12.2009 07:30

Časy, keď sa cez prsty pozerali spolužiačky na tú z triedy, čo sa pochválila ešte pred osemnástkou prvou sexuálnou skúsenosťou, sú už dávno preč.

Dnes sa cez prsty pozerajú na tie, ktoré sú ešte v maturitnom ročníku panny. Už aj deviatačky vedia, o čom je sex naživo. Dievča, ktoré si svoju poctivosť stráži pre toho pravého čo najdlhšie, je vzácnosť, priam rarita. A bohužiaľ, veľakrát si za svoje panenstvo vyslúži aj posmech. Väčšinou od tých dievčat, ktoré nie sú veľmi hrdé na to, ako prišli o svoj "venček".

Zorientujme svoje dcéry
Vek, v ktorom dievčatá prichádzajú o panenstvo a mnohé aj o ilúzie, sa posúva na čoraz nižšiu hranicu. Ale máloktorá pätnástka prežije svoj prvý sexuálny zážitok tak, ako si ho vysnívala.

Mnohé sa ponáhľajú len pre to, aby nezaostávali za "modernejšími" rovesníčkami. Kamsi sa vytratila hodnota ženskosti, ktorá by sa nemala predávať tak lacno a tak skoro. Je to na nás mamách, aby sme svojim dcéram už pri ich prvej menštruácii povedali toho čo najviac o plusoch a mínusoch sexu.

Svadba už prežitkom?
Téma "Pannou až do svadby" bola

donedávna dosť zaujímavá na pretras, no pomaly znie ako nezmysel. Nielen panenstvo stráca na svojej hodnote, ale aj sobášny akt. Mladí ľudia sú zvedaví a chcú hneď všetko vyskúšať, najradšej by experimentovali až do tridsiatky a aj potom žili s vyvoleným len tak na divoko.

Zvykne sa vravieť, že sex pred svadbou je nutnosť, aby mladomanželia nekupovali mačku vo vreci... Predišlo by sa tým prípadným sklamaniam, ak by to nemalo partnerom v posteli klapať. Keďže sa však obrúčka ako pečiatka na lásku rozdáva čoraz zriedkavejšie, hranice kedy vzťah spestriť aj o sex určuje už iba spontánnosť. Text: Monika Schönová pre oŽene.sk