Nežné či drsné: ako to máte rada?

21.01.2010 12:53

 

Aké milovanie vám vyhovuje viac? Dlhé a nežné takmer ako z romantického filmu, alebo naopak vášnivé, rýchle a trošku drsné ako z dobrého erotického trileru? Skúste sa chvíľu zamyslieť, každé z týchto milovaní má svoje čaro, nie vždy však na ne máme chuť. Viete o tom, že o spôsobe, akým sa milujete rozhoduje nielen vaša nálada?

Presne tak. Okrem okolností vašu chuť na rôzne druhy milovania riadi hlavne telo a hladiny hormónov v ňom. Preto sa u väčšiny žien strieda chuť na divoké a vášnivé milovanie s potrebou nežného objatia a jemného pomilovania. A prirodzene, sú dni, keď vás predstava sexu nenadchne vôbec. Striedanie týchto potrieb je neraz záhadou nielen pre ženu samotnú, ale aj pre jej partnera.

Mužom to skutočne neuľahčujeme, pre skúseného milenca však aj tak nemusí byť problém uhádnuť, na čo práve budete mať chuť. Ak vaše vzrušenie neovládateľne stúpa už vo chvíli, keď vám začal bozkávať šiju, je jasné, že by mal vaše oblečenie strhnúť čo najskôr a zmocniť sa vás.

Nežné milovanie
Keď máte za sebou náročný deň, ste unavená alebo po chorobe, či vás len tak premohol smútok, nie je nad nežné a dlhé milovanie. Nejde len o sex samotný, blízky fyzický kontakt s milovanou osobou vás vzpruží hneď viacerými spôsobmi, a prirodzene utuží vaše vzájomné puto.

Poriadne divoký sex
Ak ste však na sex mysleli už počas celého dňa, prežili ste s partnerom odlúčenie, či práve máte ovuláciu, iste vám príde viac vhod divoký sex, pri ktorom poriadne vybijete svoje vášne. Striedanie chutí nie je ničím zvláštnym a rozhodne spestruje partnerský život.

Neraz však vypovedá mnohé aj o vašom temperamente. Možno vás prekvapí, že u mnohých dvojíc, ktoré sa rozišli kvôli sexu, nebol hlavný problém ani tak vo frekvencii sexu, ale práve v temperamente. Ak sa teda vlníte v perinách a nežne vzdycháte ako romantická hrdinka, môže to vášho partnera časom omrzieť, aj keď si sex doprajete denne.

Mnohí muži totiž radšej zažívajú poriadnu lavínu vášne a častý sex s nadšením vymenia za jeho menej častú, ale o to kvalitnejšiu verziu. Nebojte sa preto pred ním poriadne odviazať, povedať na rovinu, na čo práve máte chuť a hneď to aj zrealizovať.