Najväčšie chyby mužov a žien

23.01.2014 17:17

Dnešný trend ukazuje, že čoraz menej párov vstupuje do manželstva. Muži sú presvedčení, že sa tým všetko pekné pokazí a hoci by ženy aj chceli, čakajú na to márne. Za krach manželstva však môžu aj muži, aj ženy a nikto iný (okrem nich) to zmeniť nemôže!

 

Ženy si túžia splniť svoj princeznovský sen

Nežné pohlavie od malička túži po princovi a rodine. Svadba je akýmsi sprostredkovaním tohto sna. Mať rodinu však znamená obrovskú zodpovednosť a žena zohráva najdôležitejšiu úlohu. Popri týchto povinnostiach sa mení na nervóznu starú ženu, ktorá miesto spoločných chvíľ s manželom rieši výčitky voči nemu, zabúda na milostný život (ktorý je ale v každom veku dôležitý) a postupom času muža len zhadzuje. Presným opakom týchto žien sú zase také, ktoré namiesto rodiny riešia len samé seba a egoisticky prenechajú aj ženské domáce práce mužovi. Ani jedno, ani druhé nie je správne. Ideálne je, keď si žena plní svoje „povinnosti“, ale zároveň si uvedomuje svoju hodnotu. Nikdy by sa nemala vzdať svojich záujmov na úkor manžela a taktiež mala by mať vymedzený čas aj na svoje aktivity. Ženy, ktoré doprajú mužovi stopercentnú istotu, mu nenechajú priestor na menšiu žiarlivosť, čo vedie nakoniec k nevere zo strany muža. Ten si podvedome myslí, že o ňu aj tak nepríde.

Ako to vidia muži

Muži, ktorí sa bezhlavo vrchnú do manželstva ako mladí a popália sa, sa ženia po druhý raz oveľa ťažšie, ak vôbec. Ich úlohou je už od dávnej histórie, postarať sa o rodinu a zabezpečiť ju. V dôsledku tohto muži trávia viac a viac času v práci, kde vznikajú nové vzťahy. Muži častokrát zabúdajú, že nielen ich manželky stárnu, ale aj oni sami. Nemali by pohŕdať ženskou krásou a jej premenou. Výmena za mladšiu je pre ženu veľmi ponižujce a znižuje jej to sebavedomie. Úloha manžela však nie je len nosiť domov peniaze, ale tráviť čas so svojou rodinou. Mať deti, znamená aj niečo obetovať, najmä čas. Muži sa kvôli deťom niekedy nevedia vzdať svojich koníčkov a deti berú ako záťaž. Zabúdajú aj na pozornosť voči svojej manželke. Nie každej stačí kúpiť novú kabelku alebo topánky. Ženy túžia po pozornosti, po spoločných chvíľach mimo domova, či po spoločenskom živote spolu s manželom. Reakcia manželov býva neúmerná a niekedy nesnesiteľná. Na verejnosti alebo v spoločnosti vytvárajú scény a obzvlášť slovenskí muži majú problém sprevádzať niekde svoju ženu.

Existuje dokonalé manželstvo? Nie, ale vždy je šanca, ako ho zlepšiť a urobiť krajším

Hovoriť o dokonalom manželstve je tak trochu snom, než realitou. Žiadne manželstvo sa nevyhne problémom a prekonávaniu prekážok. Je len na nich, ako to zvládnu. Všetko závisí od vnútornej sily muža, aj ženy a ich postoja. Vždy je čo zlepšovať, no bez základnej vlastnosti - tolerancie to nepôjde. Neexistuje žiadny liek, ani návod, no tolerancia a akceptovanie potrieb druhého, či nájdenie spoločného kompromisu sú častým dôvodom, ako predísť nezhodám a hádkam. Vždy sa nájde dôvod, ako si urobiť spoločné chvíle krajšími, než utápať sa do depresií a vzájomných výčitiek.
 


Zdroj: Mon