Milé dámy, počet milencov priateľovi na nos nevešajte...

23.01.2010 20:01

 

Keď povie chlap, s koľkými ženami spal, vydeľte si to tromi a dostanete reálne číslo.

Reklama

Drazba

U ženy, naopak, násobte číslo trojkou. Táto vtipná veta odznela v istom hollywoodskom trháku. Ukazuje však okrem zábavného momentu aj klasické sexuálne klišé. Čím má žena viac sexuálnych skúseností, tým je väčšia promiskuitná potvora. Akosi sa však zabúda na fakt, že páni nás počtom sexuálnych partneriek výrazne prevyšujú. Opäť ide o oblasť, kde sme pre sexualitu zahnané do kúta.

Maximálne päť. To je počet chlapov, ktorý sú nám páni tvorstva ochotní prepáčiť a ako-tak sa s tým naučiť žiť. Ak má žena čo i len o jednu skúsenosť nad touto hranicou, jej povesť je nenávratne v zelenom háji. To si myslí až 44 percent mužov. Čo na tom, že veľká skupina chlapov nemá problém priznať, že majú za sebou aj vyše dvoch desiatok rôznych sexuálnych skúseností, pravidelne masturbujú, ukájajú sa pri pornofilmoch a túžia po zážitku zvanom "trojka". To, po čom túžia oni, nám neprináleží. Teda aspoň to vyplynulo z viacerých prieskumov na túto tému.

Sex na prvom mieste
Pre mužov je sex extrémne dôležitý. Pritom hodnotia tak kvalitu, ako aj kvantitu. Veľký počet z nich priznáva, že milovať by sa chceli oveľa častejšie, no partnerka o to nejaví podobný záujem. Až 68 percent si myslí, že v zdravom vzťahu by súlož štyri- až päťkrát do týždňa nemala byť problémom. No realita často neodráža ich túžby. Najmä po kvalitatívnej stránke. Na portáli askmen.com takmer 40 percent mužov napísalo, že ich milovanie s partnerkou je ako matematická päťminútovka.

Tajné sny našich chlapov
Medzi najčastejšie sexuálne fantázie patrí skúsenosť – takzvaná trojka. Najmä ten druh trojky, keď o priazeň muža súťažia dve ženy. O tom sníva vyše 60 percent mužov. Ďalšou túžbou je oveľa väčší penis. So svojím nástrojom nie je spokojná až polovica mužského pokolenia. Nedostatky vidia nielen v dĺžke, ale aj v hrúbke, dokonca v zakrivení. Tretím snom je poprsie partnerky. Najviac ich fascinujú tie z nás, ktoré sa môžu pochváliť košíčkami veľkosti C, čiže trojkami. Dokonca v prieskume riešili aj našu intímnu hygienu. Takmer polovici chlapov sa páči oholené ohanbie. Aký typ zostrihu uprednostňujú však nespresnili.

Veľa, veľa, veľa bezpečného sexu
Možno vám to bude pripadať ako nereálne, ale sex na jednu noc nepatrí medzi mužské obľúbené činnosti. Nevyhľadáva ho až polovica pánov. Možno preto, že skúseností v tejto oblasti majú neúrekom. Zato túžia po skutočnom milovaní so svojou partnerkou bez predstieraných orgazmov a s obrovskou chuťou. Dokonca z prieskumu vypadlo aj to, že chlapi majú obrovský strach z pohlavne prenosných chorôb. Preto vo zvýšenej miere oproti minulosti používajú pri sexe kondómy.

Šťastná osmička
Osem je číslo, ktorým sa ako šťastným pýšila aj

reklama
tohtoročná olympiáda v Číne. Ide aj o percento mužov, ktorí by chceli odbremeniť svoju milovanú tým, že by namiesto nej užívali antikoncepciu - tú mužskú, pochopiteľne, keby jestvovala. Na to si však zrejme ešte počkáme. Je pravda, že páni sú v anonymných dotazníkoch oveľa otvorenejší a často ich výpovede neodrážajú skutočný stav, ale ich predstavu o tom, ako si svoj sexuálny život predstavujú. Tú najpresnejšiu informáciu vám dá iba váš partner. Preto neváhajte a opýtajte sa ho, bude rád. A možno zistíte, že to, čo sa odohráva vo vašej spálni, sa dá podstatne zlepšiť.

Text: Adriana Mikundová pre Pravda Ženy, z archívu Pravdy