Diétou za lepší sex, alebo s čím ide láska lepšie cez žalúdok

23.01.2010 19:50

 

Chcete, aby sa steny otriasali, keď budete dokazovať vášmu partnerovi, ako veľmi vám za celý deň chýbal? Začnite držať diétu pre lepší sex.

Reklama

Drazba

Drastické chudnutie, pofidérne suroviny či zvláštne šarlatánske potreby - na toto všetko môžete zabudnúť. Americká metóda z Hollywoodu je prekvapujúco príjemná, a navyše bez jojo-efektu. To, čo budete potrebovať, nájdete v najbližších potravinách.

Držať diéty a trápiť sa s nadváhou je ako zmraziť vašu lásku na niekoľko týždňov. Aj heslo: povedz mi, čo konzumuješ a ja ti poviem, čo tvojmu telu robíš, poznáme už naspamäť. Slovné spojenie strava ako štart či cieľ sexu nám však akosi v ušiach poriadne neznie. Tu je dôkaz. Iba pred niekoľkými dňami sme oslavovali sviatok lásky - svätého Valentína. Páni sa predbiehali s dámami v nakupovaní škatúľ sladkostí, bonboniér a iných maškŕt. Reštaurácie tiež okupovali v tento slávnostný večer ,,zaláskované" páriky.

Všimli ste si, čo sa najčastejšie konzumuje? Pochúťky od výmyslu sveta hojne zaliate kvalitnými vínami či miešanými drinkmi. Aj napriek tomu, že prepečený steak s opekanými zemiakmi a dressingom doplnený dezertom so šľahačkou sú pre oko potešením, v kombinácii s alkoholom je to pre telo a následnú romantiku účinné asi ako povodne pre kaktus. Tieto dobroty sú totiž plné prázdnych kalórií - vyjadrené v ľudskej reči - iba záťaž pre telo bez energie.

SSD ako super sexuálna diéta
Ak si rada píšete zoznam na nákup, pero a papier sa vám teraz rozhodne zídu. Ku klasickým surovinám pripíšte čarovnú formulku ZOMK. Predstavuje to skupinu potravín, ktoré pri pravidelnom konzumovaní nabijú vaše telo vitamínmi a minerálmi spôsobujúcimi posteľné erupcie.

Z ako zelenina
K základným sexuálnym zeleninovým afrodiaziakám patria artičoky, cibuľa, špargľa a zeler. Už naše babky hovorili, že muži, ktorý pravidelne konzumovali zeler, boli v dedine tí najobletovanejší. Artičoky, cibuľa a špargľa zasa rozdúchajú v tele plamienky vášne. Na kombináciu týchto surovín nedá dopustiť napríklad sexi čokoládová diva Beyoncé. Tá dokonca tvrdí, že artičoky udržujú jej telo v správnych krivkách. Môžu za to najmä vláknina, draslík a magnézium, pretože naštartujú spiace zažívanie.

O ako ovocný sen
Eva jablkom zviedla Adama. Nie je to však len jablko, ktoré pomáha k lepším výkonom. Tak napríklad hruška. Už len jej vôňa navodzuje eufóriu a upokojuje rozháranú myseľ po náročnom dni plnom stresu. Ak ju však veľmi neobľubujete, stačí ju v obchode ovoniavať. Ovocie, ktoré sa chápe ako sexuálne, sú aj jahody, kivi či figy. Prvé dve suroviny obsahujú množstvo vitamínu C, kivi dokonca celú dennú dávku. Zaradiť ich na zoznam sa oplatí už len preto, že ovocie vďaka šťave a dužine už samo má sexuálny podtón.

M ako morské dary
Nezáleží na tom, či sú to sardinky, krevety, chobotnice alebo mušle. Vitamín B12, ktorý obsahujú, podporuje v tele produkciu testosterónu, ktorý partnerov doslova kope do postele za zábavou. Navyše tento magický vitamín tlmí napätie a bolesť v nervovom systéme. Nemusíte hneď partnerovi pripraviť krabí kokteil, na pikantný večer postačí aj rybacia nátierka s cibuľou. Radšej ju však konzumujte obaja, pretože inak vám partner asi voňať nebude. Ak si dáte niečo z morských príšer obaja, rybí pach prestanete cítiť. Mimochodom, údajne najúčinnejším morským afrodiaziakom sú ustrice.

K ako korenie
Už dávnejšie sme spomínali, že vanilkou voňajúci byt je tým najlepším spôsobom, ako spôsobiť v spálni poriadny požiar. Do zoznamu však patrí aj čili, zázvor, škorica a mäta. Čili v tele podporí vylučovanie endorfínov, ktoré svet pozná ako hormóny šťastia. A ak vám čili nechutí, zacvičte

reklama
si. Endorfíny sa budia aj pri fyzickej záťaži. Skúste napríklad jogu, jej cviky prebudili zo zimného spánku už nejedného medveďa. Zázvor a škorica rozohrievajú organizmus a ženú krv na správne miesta. Mäta má zasa dezinfekčné účinky a primiešaná do krému či oleja pri večernej masáži robí s telom zázraky. Ak ste sa troška „prekorenili“ a je vám zle od žalúdka, dajte si niečo mliečne alebo syrové. V prípade, že nechcete zaspať, ale venovať sa svojmu miláčikovi, zásah do čierneho je sójový syr tofu. Ten funguje lepšie ako kofeín. Nedá naň dopustiť herečka Milla Jovovichová.

Text: Adriana Mikundová pre Pravda Ženy, z archívu Pravdy