Ako sa v manželstve neunudiť k smrti

22.01.2010 16:17

 

Všetko, čo ste doteraz počuli alebo čítali o manželstve, je nanič. Vyhoďte všetky erotické kúsky z bielizníka, navlečte si vyťahané tepláky a na hlavu pripnite natáčky, teraz sa dozviete pravdu o tom, ako si udržať pestrý manželský život do neskorého veku.

Nasledovné pokyny vám zaručia, že váš partnerský vzťah bude plný vzrušenia a prekvapení bez prázdnych dní a nudy. Vaša budúcnosť je vo vašich rukách. Ak niektoré pravidlo z vlastného rozhodnutia porušíte, nesťažujte sa, my sme vám chceli len dobre.

Pravidlo prvé: Výber partnera pre spoločný život

Výber vhodného človeka pre život je kľúčový. Ideálnymi účastníkmi vzrušujúceho vzťahu sú muži, ktorí z lásky k vám porušia sľub daný sebe či inej žene, či zradia svoje doterajšie ideály. Do úvahy teda pripadajú:

1. ŽENATÍ MUŽI – nič tak nespestrí spoločné chvíle, ako anonymné telefonáty dobroprajných kolegov, ktoré pravidelne oznamujú „tej jeho ženskej“, že existujete. Ak sa takýto dobrodinec v dosahu nenachádza, môžete vziať iniciatívu do vlastných rúk a zabezpečiť právo na informácie druhej strany vy sami. Zabezpečíte tým pravidelný prísun adrenalínu najmä svojmu drahému, ktorý sa bude musieť konečne rozhodnúť – samozrejme pre vás, pretože s tou druhou si už predsa dávno nemajú čo povedať.

Ideálne je, ak váš milovaný už splodil aj nejaké dietky vo vhodnom veku (od 12 do 17 rokov). Pubertálna mlaď má totiž vždy veľkú radosť, ak sa ocko poberie kade-ľahšie, takže vlastne urobíte dobrý skutok. Nezabúdajte, že jedným z najromantickejších spôsobov trávenia spoločnej dovolenky je, ak sa jej zúčastnia i tieto rozkošné detičky. Rátajte s tým, že vás počastujú rozmanitými prekvapeniami, počnúc úžasným výrazom tváre pri raňajkách a končiac nočnou opicou neplnoletej slečny, ktorá natrafila na nejakého počerného Bulhara.

Váš skvelý partner samozrejme všetko vezme s úsmevom, veď čo je krajšie na svete ako potomok, ktorý po vás zdedil tie najlepšie vlastnosti. To ešte nevravím o radostiach, ktoré môžete zažiť počas jeho rozvodového konania. Vtedy je dobré mať pre každý prípad nachystanú elektrickú pílu, ktorú vo vhodnej chvíli podáte partnerovi, ak by chcel deliť majetok z predchádzajúceho manželstva. Akcia „Ošklbeme bývalú manželku“ je skvelým začiatkom akéhokoľvek dlhotrvajúceho vzťahu, bohužiaľ, je ohraničená dosiahnutím plnoletosti jeho detí, takže na starobu si budete musieť vymyslieť novú zábavku.


2. MUŽI ZÁVISLÍ OD ČOHOKOĽVEK – nie nadarmo sa vraví, že ľuďom treba dať chlieb a hry. Tekutý chlieb a hazardné hry zaručia novému vzťahu množstvo prekvapení a tajomstiev. Každý večer si môžete s hladnými potomkami zahrať spoločenský kvíz typu „Príde ocko domov pod parou alebo nie?“ či „Kto predal prsteň po mojej babičke?“ a potom budete s napätím čakať, kým váš milovaný nerozhodne o víťazovi (niekedy aj dva-tri dni). Špeciálnou kategóriou sú muži závislí na iných ženách. Pocit, že ste si ho lapili práve vy, je úbohé nič oproti tomu, čo môžete pocítiť pri pravidelnej prehliadke vo venerologickej ambulancii. Zatiaľ čo iní nudní muži idú loviť kapra, šťuku či diviaka, ten váš loví kvapavku, syfilis a AIDS. Vy sa však na rozdiel od manželiek rybárov a poľovníkov vždy veľmi potešíte, ak partner príde bez úlovku. Toto je prejav kvalitného vzťahu, no nie?

Takýto muž je však zaujímavý aj z iného dôvodu. Musíte byť stále v strehu, nesmiete ani na minútu zaváhať, keďže na toho vášho čaká húf čerstvo vyliahnutých osemnástok bažiacich po peniazoch, ktoré ste vy ťažko zarobili. Žiadna nuda, samé vzrúšo!


3. WORKOHOLICI – ideálni partneri. Viete koľko voľného času to znamená pre vás, manželku zaneprázdneného muža? Môžete si večer pozrieť 254. časť obľúbeného seriálu bez toho, aby vám do toho frflal niečo o futbalovom zápase na inom programe. Môžete si ísť kam chcete a kedy chcete, on si to ani nevšimne. Navyše, ak ide o človeka pracujúceho v oblasti informačných technológií, jeho údržba je mimoriadne nenáročná. Raz za týždeň ho preložíte z miesta na miesto a povysávate. Čistotnejšie manželky môžu z neho povedzme ku 15. dňu v mesiaci utrieť prach. No, a kde je to vzrušenie a zábava?

Raz za dva roky požiadate manžela o vydanie zlatej platobnej karty a tá vám zabezpečí potešenie v nákupných centrách a vírivkách liečebných domov po celom svete. Nezabudnite však na jednu dôležitú vec (ide síce o veľmi zriedkavú situáciu, ale človek nikdy nevie). Ak sa vám podarí s takýmto partnerom splodiť dieťa, nezabudnite na fotodokumentáciu. Niet nič krajšieho, ako keď si na Vianoce otec s potomkom vzájomne vymenia portréty, aby sa o rok o takom čase opäť spoznali.

Pravidlo druhé: Konflikty a hádky

Ponúkame vám pár fráz a vetných spojení, ktorých používanie je nevyhnutným predpokladom pre zaujímavú adrenalínovú hádku. Pred použitím treba partnerom dobre zatrepať a frázy zapiť tekutinou s obsahom alkoholu. Opakovanie je matkou múdrosti a ani v tomto prípade sa matke neodvráva. Nech sa páči:

  • Prečo tvoji kolegovia zarábajú viac ako ty?
  • Vravela som ti, že máš pribiť ten klinec o 0,47 milimetra doľava...
  • Prečo si prišiel o 6 minút a 34 sekúnd neskôr z práce?
  • Miluješ ma ty vôbec?
  • Nedívaj sa tej fuchtli na zadok!
  • Ja som ti to vravela, ale ty ma vôbec nepočúvaš...
  • To sa dalo čakať, aký otec, taký syn...
  • Daj to sem, urobím to sama, si úplne nemožný...
  • A budem vysávať akurát teraz, tvoje pokutové kopy ma vôbec nezaujímajú...
  • No, už som videla aj väčšie exempláre...


Trvajte na tom, že jediným výsledkom hádky musí byť uznanie vašej pravdy a následné trojdenné ospravedlňovanie sa zo strany partnera doložené dôkazovým materiálom (napr. šperky, kytice, darčekové poukážky či eurobalíčky). 

Pravidlo tretie: Tretí element

Ak ste vo vzťahu len dvaja, po určitej dobe zákonite príde únava a nuda. Vtedy vytiahnite do boja tretí element. Máte na výber nespočetné množstvo prísad, ktoré manželstvo okorenia tak, že vám bude chutiť až do konca (väčšinou partnerovho konca). 

1. VAŠA MATKA - viete koľko dobrých rád vie dať taká skúsená žena nehodnému zaťovi? Názory vašej mamičky na rôzne témy počnúc intímnym spolužitím, cez finančné hospodárenie domácnosti, až po výchovu jej vnúčat budú len potvrdením príslovia o tom, že viac hláv znamená viac rozumu. Nezabudnite, že rodičovský vzťah má prednosť pred partnerským, pretože matka bola na tomto svete skôr ako manžel a vždy bude jediná, čo sa o manželovi s istotou tvrdiť nedá.


2. PENIAZE - zásadne deľte peniaze na spoločné a vaše. Spoločné sú všetky manželove príjmy zo zamestnania, podnikania či dedičstva, vrátane čierneho fondu (tzv. blekáča), ktorý sa mu nepodarilo utajiť. Zo spoločných peňazí sa hradia výdavky na bývanie, stravovanie, odievanie, vzdelávanie, šport a kultúru vás i vašich detí. Pod pojmom kultúra rozumieme tiež spoločenské posedenia s kamoškami či estetické stvárnenie vášho účesu či mejkapu odbornými konzultantmi. 
Vaše peniaze zahŕňajú príjmy z vášho zamestnania, podnikania či dedičstva a do toho nech manžel láskavo nos nestrká. Tento jednoduchý princíp zaručí nulovú pravdepodobnosť smrti unudením.


3. DETEKTÍV - ak ste manželia, musíte o sebe predsa vedieť absolútne všetko! Pravidelnú internú kontrolu jeho šatstva, peňaženky, mobilu, emailovej pošty či výpisu z účtu zvládnete hravo i sami. V exteriéroch budete potrebovať pomoc tretej osoby - vaše kamošky či príbuzné budú určite lojálne k vašej oprávnenej požiadavke na informácie o zákonitom partnerovi. Menej náročné sledovanie zvládne napríklad aj pubertálny študentík z tretieho poschodia (za menšiu úplatu vo forme škatuľky cigariet) a na väčšie akcie (napr. služobné cesty) si budete musieť najať profesionálov. Nebude to lacné, ale tieto výdavky pokryjete zo spoločných peňazí, veď ide vlastne o vaše vzdelávanie.


4. INÝ MUŽ - koľko divadelných hier a beletrie vzniklo vďaka manželským trojuholníkom, koľko vášní a pretvárky v takomto trojvzťahu vzkypí. Odvážnejšie ženy si trúfnu i na štvoruholníky, či viacuholníky, ale v rámci prevencie pred nudou v manželstve pokojne postačí aj jeden muž navyše. Čím mladší, úspešnejší, bohatší a v posteli obratnejší, tým lepšie. Nikoho netreba presviedčať o tom, že systém klamstiev a tajomstiev, ktorý treba okolo mimomanželského vzťahu vytvoriť, je sám o sebe vzrušujúci (a to nevravím o predčasných príchodoch manžela zo služobnej cesty). 
Varovanie! Z dosahu treba odstrániť všetky strelné a iné zbrane, pretože zomriete úplne inak ako v dôsledku manželskej nudy.