5 najväčších klamstiev mužov, kvôli ktorým dochádza k (zbytočným) rozvodom

23.01.2014 17:23

Kým kedysi si manželia museli vytrpieť počas vzťahu aj nepríjemné situácie, dnes sa môže zdať, že sa ľudia rozvádzajú veľmi prchko. Ani jedno, ani druhé nie je v poriadku. Treba nájsť zlatú strednú cestu. Muži, zabudnite na tieto klamstvá, kvôli ktorým dochádza často k rozvodom!

 

Keď krčma nahrádza prácu

Veľmi častá situácia, najmä v rodinách na vidieku alebo menších mestách. Pracovná doba sa tu začína oveľa skôr a takisto aj končí. Muži majú tendenciu zastaviť sa na jedno orosené alebo jeden poldecák po ceste domov s výhovorkou, že pracovali nadčasy. Keď alkohol začne byť prednejší ako rodina a všetky spoločné peniaze smerujú k nemu, je toto pochovanie manželstva jednoznačne mužova vina.

Zatĺkanie nevery aj napriek dôkazom

Nevera je častou príčinou rozvodov, no treba ju vedieť rozlišovať. Je iné, keď muž v dôsledku nátlaku podľahne inej žene, ale nechce opustiť svoju manželku a je rozdiel, keď ju niekoľko rokov podvádza s milenkou. Prvý prípad sa deje oveľa častejšie, než si myslíte. Každá nevera sa ale skôr či neskôr prevalí. Najhorším riešením je zatĺkať niečo, na čo má žena priame dôkazy. Ak sa muž prizná, prevezme nad tým zodpovednosť a je oveľa pravdepodobnejšie, že mu žena dokáže ešte odpustiť.

Tajenie nemanželského dieťaťa

Muži sú jednoducho veľakrát ovplyvňovaní pudmi. Myslia si to nielen ženy, ale priznávajú sa k tomu aj oni sami. Neuvedomujú si ale, že stačí len jedna nepozornosť a „zavaria“ si na celý život. Neplánované dieťa, ktoré vyjde z jednorázovky nie je až takým neobvyklým javom. Bohužiaľ, v tomto prípade trpí najviac práve to dieťa. Muži sa málokedy priznajú, pretože sa boja, že by o súčasnú priateľku prišli. Ani tajnostkárstvo nie je nekonečné.

Zlá finančná situácia

Súčasná doba je jednou z najťažších, čo sa týka ekonomickej stránky našich životov a aj peniaze sú dôležité pre fungovanie rodiny. Akonáhle je muž vo finančných ťažkostiach prejaví sa to na jeho povahe. Nervozita, podráždenosť a niekedy aj bohužiaľ domáce násilie na žene. To je výsledok utajovania problémov s peniazmi, ktorým by sa dalo predísť. 

Pocit menejcennosti voči lepšie zarábajúcej manželke

Muž bol vždy považovaný za hlavu rodiny, ktorá sa postará o všetkých členov, čo sa týka zabezpečenia, aj finančného. Vplyvom emancipácie začali aj ženy obsadzovať vysoké funkcie a dnes už nie je žiadnou raritou, keď žena zarába viac, než muž. V prípade partnerstva je to pre muža častokrát natoľko ponižujúce, že mu to nabúra celú psychiku a on sa cíti menejcenný, neschopný a začne byť introvertný. Zlyhaním komunikácie dochádza aj k zlyhaniu väzby medzi dvomi partnermi.
 


Zdroj: Mon